Archief

Op woensdag 21 december a.s. bent u weer van harte welkom bij de 11e Volkskerstzang in Sporthal De Bongerd te Haulerwijk

Na de geslaagde 10-jarig Jubileumeditie van vorig jaar, denken wij ook dit jaar weer een aansprekend en gevarieerd programma te bieden, met uiteraard de muzikale inbreng uit eigen dorp, afgewisseld met landelijk bekende acts.

U kunt deze avond genieten van optredens van Interkerkelijk mannenkoor in Shantystijl It Ljochtbeaken, Dorpskoor De Feansjongers, Gereformeerd (vrijgemaakt) Gospelkoor Voices en muziekvereniging Excelsior.

Daarnaast kunt u luisteren naar Saxofoonorkest Drachten o.l.v. Karl Veen en Marcel en Lydia Zimmer.

Saxofoonorkest Drachten

start_foto_sax

Dit unieke 13 leden tellend saxofoonorkest o.l.v initiatiefnemer en dirigent Karl Veen is een ensemble waar alle typen saxofoons in vertegenwoordigd zijn. De saxofonisten vormen een uitgebalanceerde mix van professionals en vergevorderde amateurs. Het repertoire dat het orkest speelt is vrijwel geheel speciaal voor dit ensemble gearrangeerd door dirigent Karl Veen.

Om alvast een voorproefje te beluisteren klik hier

marcel-en-lydia-292x262

Marcel Zimmer is bekend als liedschrijver, drummer, en aanbiddingsleider bij Opwekking. Ook in Nederland Zingt van de EO is hij met zijn vrouw Lydia regelmatig te zien en te horen.

Luister hier alvast een lied

De avond begint om 19.30 uur (zaal open om 18.45 uur) en als altijd is de entree gratis (wel collecte)

Schrijf de datum alvast in uw agenda want u bent van harte uitgenodigd!

 

 

Jubileum Volkskerstzang Haulerwijk; al 10 jaar met elkaar voor elkaar, in alle vrijheid samen vieren

De eerste zin van het bekende kerstlied “Vol van pracht, vol van pracht” is waarmee we de 10e editie van de Volkskerstzang Haulerwijk mogen omschrijven. Wat een geweldig gezegende avond mochten we samen beleven! Deze jubileum editie is de kroon op het thema “tien jaar saamhorigheid die mensen, zowel kerkelijk als niet kerkelijk, aan elkaar verbindt. Wat kostbaar dat we in alle vrijheid de talenten die we hebben gekregen, ieder op zijn eigen gebied, tijdens deze avond mochten laten zien en horen.

Als cadeau voor het publiek en de koorleden die de afgelopen 9 jaar hebben opgetreden waren er de optredens van het Groninger Chr. Mannenkoor Albatros en Fryslan Brass. Deze beide namen bezorgenden de bezoekers kippenvel wat tot uitdrukking werd gebracht in staande ovaties en zeer verdiend want het was geweldig, Albatros en Fryslan Brass bedankt voor jullie geweldige inbreng!

Uniek was het prachtige gezamenlijke optreden van de Feansjongers, Voices en It Ljochtbeaken die samen “Komt allen tezamen” en “Go tell it on the mountain”  hebben gezongen. Dit gezamenlijke optreden gaf tastbaar inhoud aan het thema: “tien jaar saamhorigheid die mensen, zowel kerkelijk als niet kerkelijk, aan elkaar verbindt, heel bijzonder! Dit gezamelijke optreden stond onder leiding van Petra Rodenboog, die ook het mooi spelende CMV Excelsior dirigeerde en samen met de jeugd van Excelsior heeft gezongen, over alleskunners gesproken..

Het kerstevangelie werd op een keurige manier voorgelezen door Jarik Heeringa en er was een prachtig muzikaal intermezzo van Henk Vellekoop op dwarsfluit en Sape Jonker op piano. Ook Sjoerd Weiland maakte als presentator, mede door de pakkende opening, en zijn vlotte, ongedwongen manier van presenteren, weer grote indruk.

Door de mooie powerpoint, gemaakt en bediend door Rik Groen was het hele programma op de videoschermen goed te volgen.

Ook veel complimenten hebben we mogen ontvangen voor de schitterende sfeervolle aankleding van de sporthal door Anita Louters en haar medewerkers van Perfect Flowers ook uit Haulerwijk!

Onze grote dank gaat niet alleen uit naar al die namen die al zijn genoemd maar ook een groot woord van dank aan alle vrijwilligers voor de op-en afbouw, sponsoren, de plaatselijk belangen, plaatselijke kerken, EHBO, alle toeleveranciers, mensen van de sporthal, de Haulerwijkster en natuurlijk het publiek.

Wij wensen u allemaal een Gezegend kerstfeest en een Gelukkig, gezond en vredig 2016 toe en graag tot volgend jaar!

De avond is te bekijken en beluisteren via onderstaande links; we wensen u nogmaals veel luister- en kijkplezier.

Klik HIER voor het intrada van Excelsior.

Klik HIER  opening door Sjoerd Weiland, bedanken bestuur, Dank dank nu allen God.

Klik HIER voor het Kerstevangelie met Jarik Heeringa

Klik HIER voor het gezamelijke optreden van de Feansjongers, Voices en It Ljochtbeaken

Klik HIER voor samenzang : Eer zij God in onze dagen

Klik HIER  voor het eerste optreden van Albatros

Klik HIER voor samenzang: Hoor de engelen zingen d’eer  olv  Fryslan Brass

Klik HIER voor het eerste optreden van Fryslan Brass

Klik HIER voor het optreden van de jeugdleden Excelsior samen met Petra Rodenboog

Klik HIER voor de samenzang: Vol van pracht

Klik HIER voor het intermezzo van Henk Vellekoop (dwarsfluit) en Sape Jonker ( piano)

Klik HIER voor het tweede optreden van Fryslan Brass

Klik HIER voor samenzang: Midden in de winternacht

Klik HIER voor het tweede optreden van Albatros

Klik HIER voor het bedanken van de medewerkers

Klik HIER voor het Ere zij God samen met Albatros

 

 

 

Op maandag 21 december a.s. vindt de tiende editie plaats van de Volkskerstzang Haulerwijk in sporthal de Bongerd (Leeksterweg 23)  We pakken als organisatie tijdens deze jubileumeditie flink uit.

Deze jubileumavond belooft heel speciaal te worden met het nodige spektakel. De lokale koren, groepen en bands die de afgelopen tien keer hebben meegewerkt, krijgen gezamenlijk een plek in het programma, maar er zijn ook twee acts aan toegevoegd. Kopergroep Fryslân Brass en het Groninger Christelijk Mannenkoor Albatros komen optreden. We mogen spreken van: “tien jaar saamhorigheid die mensen, zowel kerkelijk als niet kerkelijk, aan elkaar verbindt. De optredens van Fryslan Brass en Albatros vormen een kado aan alle bezoekers en vrijwilligers voor de afgelopen tien jaar.”

Fryslân Brass

Fryslan Brass-vkz

In 1992 is de kopergroep Fryslân Brass opgericht met als doel om publiek in een ontspannen sfeer te laten genieten van muziek op hoog niveau. En dat lukt uitstekend. In 2003 heeft de groep een concerttour naar Wenen en Boedapest gemaakt en in 2008 een concertreis naar Tsjechië. De media zijn ronduit lovend over de kwaliteit en niveau van Fryslân Brass .

Albatros

Albatros-vkz

Dit mannenkoor werd al in 1932 in Nieuwe Pekela opgericht en is eigenlijk in een fabriek ontstaan. Tijdens de fabricage van sigaren werd door de personeelsleden vaak gezongen. Het bedrijfskoor trok al snel na de oprichting leden aan die niet werkzaam waren in de sigarenindustrie en inmiddels telt het koor rond de 55 leden. Het koor geniet zowel landelijke als internationale bekendheid en behoort volgens de insiders tot de top 10 van de Nederlandse koren. Het repertoire van het koor bestaat deze avond uit bekende Kerstliederen, waarbij er ook interactie met het publiek zal zijn. Sinds 1973 staat Albatros onder de muzikale leiding van dirigent en arrangeur Anton Stulp. Daarnaast wordt het koor begeleid door vaste beroepsmusici op piano en slagwerk.

Jubileum
De Volkskerstzang vindt plaats op maandag 21 december 2015 in Sporthal De Bongerd in Haulerwijk die van een bijzondere kerstsfeer zal worden voorzien. De entree is gratis dankzij de inzet van veel vrijwilligers en dankzij vele sponsors, de gezamenlijke kerken en plaatselijk belangen.

                                      We heten u als organisatie allen van harte welkom!

 

Verslag volkskerstzang 2014

Als we de wereld om ons heen zien met Ebola, Isis , de MH 17 ramp mogen we gerust stellen dat we het treffen in Haulerwijk – Waskemeer. In alle rust en vrede mochten we alweer de 9e editie van de Volkskerstzang beleven. Het feest waar we met elkaar en voor elkaar  zingend en spelend de geboorte van het kerstkind Jezus vieren. Een feest boordevol talenten, het talent van podium bouwen, stoelen klaar zetten, techniek verzorgen, zingen, spelen, dirigeren, het kerstverhaal voordragen en ga zo maar door. Als voorbereiding op kerst , samen op deze manier je talenten inzetten werkt verbindend, ook dit jaar. Ongeveer 700 bezoekers genoten van al deze talenten en konden ook zelf volop zingen. Het was een prachtige avond die toepasselijk werd afgesloten met; Ere zij God!

Klik op onderstaande link en geniet nogmaals van de optredens tijdens deze 9e Volkskerstzang.  Veel luister en kijkplezier.  Klik hier voor de foto’s

Klik hier voor  Marianta Plus

Klik hier voor het kerstverhaal

Klik hier voor samenzang

Klik hier voor Excelsior met samenzang

Klik hier voor Xjong

Klik hier voor Voices   helaas is er technisch iets fout gegaan waardoor er maar 1 lied van Voices op staat, onze welgemeende excuses hier voor aan de dirigent en leden van Voices.

Klik hier voor Excelsior met samenzang

Klik hier voor de Feansjongers

Klik hier voor  Bone Brass

Klik hier voor  Sape Jonker en Henk Vellekoop

Klik hier  voor It Ljochtbeaken

Klik hier voor het Ere zij God

De andere optredens volgen zo snel mogelijk, het uploaden kost enige tijd.

 

 

 

Volkskerstzang 2013 verbindt Haulerwijk en Waskemeer met elkaar en met kerst.

Volkskerstzang 2013 bijzonder geslaagd!

De 8e editie van de Volkskerstzang gehouden op maandag 23 december j.l. was weer zeer geslaagd. Voor een bomvolle Bongerd werd er weer naar hartenlust door jong en oud gezongen en gespeeld waarbij Haulerwijk en Waskemeer zich weer van de goede kant hebben laten zien. Ook werd het kerstverhaal weer keurig voorgelezen en werd de avond weer professioneel gepresenteerd. Het is een zegen dat we samen de Volkskerstzang op deze manier mogen beleven.

De volkskerstzang verbindt.. Dwars tegen de “maatschappijverkilling” in heeft een grote groep vrijwilligers heeft zich weer ingezet om de Volkskerstzang ook dit jaar weer tot een succes te maken. Vanaf 08.00 s’morgens werd er hard gewerkt om de zaal in te richten met de bescherming van de vloer, de opbouw van het  podium, licht, geluid, en decoratie. Na afloop werd ook alles weer met een grote groep mensen, veelal leden van de muziek of de koren, afgebouwd zodat 24.00 uur weer alles in de vrachtwagens zat. Het is bijzonder dat de Volkskerstzang velen op deze manier samenbindt en we met z’n allen als Haulerwijk / Waskemeer op deze wijze mogen stilstaan bij de betekenis van Kerst.

  • Klik hier voor de filmpjes van de Volkskerstzang
  • Klik hier voor foto’s van de opbouw.
  • Klik hier voor de foto’s van Haulerwijk.com
  • Klik hier voor de foto’s van Jan Bies